Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Τι λέει ο Μαρξ και τι καταλαβαίνεις

του Γιάννη Αθανασιάδη

Σίγουρα αν δεν έχετε συμμετάσχει σε συζητήσεις, θα έχετε τουλάχιστον ακούσει την φράση του Μαρξ που χρησιμοποιείται ως τσιτάτο από τους εθνομηδενιστές, "Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα".
Κι αυτό για να δώσουν κύρος στην ιδεοληψία περί  αντιπατριωτισμού και κατάργησης των εθνών, (λες και μπορεί να καταργηθεί δια νόμου, κάτι που υπάρχει μέσα στην ανθρώπινη συνείδηση και που έχει σμιλευτεί μέσα από ιστορία αιώνων, αγώνες και αιματοχυσίες, αλλά και ήθη, έθιμα, πολιτισμό και κουλτούρα, ολόκληρων Εθνών).
Ας δούμε λοιπόν όλο το απόσπασμα που αναφέρεται ο Κάρολος Μαρξ στην πατρίδα και το έθνος, και όχι μόνο το κομμένο τσιτάτο.
Λέει λοιπόν.

[...]
Ακόμα κατηγορήθηκαν οι κομμουνιστές ότι θέλουν τάχα να καταργήσουν την πατρίδα, την εθνότητα.

Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Δεν μπορεί να τους πάρεις αυτό που δεν έχουν. Αφού, όμως, το προλεταριάτο πρέπει κατ' αρχήν να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε εθνική τάξη, να συγκροτηθεί το ίδιο σαν έθνος, είναι και το ίδιο ακόμα εθνικό, αν και σε καμιά περίπτωση με την έννοια που δίνει η αστική τάξη.
[...]

Τι σημαίνει αυτό για έναν φυσιολογικό μη "θρησκόληπτο" πολιτικά άνθρωπο?

1. "... Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα γιατί τους την έχουν στερήσει οι κεφαλαιοκράτες, κι έτσι δεν μπορείς να τους πάρεις αυτό που δεν έχουν..."

2. "...Αυτοί όμως αποτελούν ένα σύνολο ανθρώπων που για να μπορέσουν να κατανοήσουν την δύναμη τους για την κατάκτηση της εξουσίας, πρέπει να κατανοήσουν την θέση τους ως υποκείμενο, ανυψούμενοι σε έθνική τάξη!!! ..."

3. (Το προλεταριάτο) "είναι και το ίδιο ακόμα εθνικό!!!"
Δηλαδή το προλεταριάτο, έχει εθνική ταυτότητα!!!

4. "Φυσικά όχι με την έννοια που του δίνουν οι αστοί.", (δηλ. Μπομπολας, Βαρδινογιάννης, Λάτσης, κλπ) που φροντίζουν να βρούν κορόιδα που ξεκωλιάζονται στη δούλεψη τους για ένα ξεροκόμματο "υπέρ πίστεως και πατρίδος".

Άρα χαϊβάνι μου ο εργάτης αγωνίζεται να πάρει αυτό που του κλέβουν, δηλαδή την πατρίδα, ώστε να την διαφεντέψει, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Γιατί η κοινωνία δεν εδράζεται μόνο στα μέσα παραγωγής, αλλά και στην κατοικία, την γειτονιά, το πανηγύρι, τους χορούς, τον πολιτισμό και την κουλτούρα των εργατών!

Για να τελειώνουμε με την καραμέλα των "επαναστατικών" ΜΚΟτζήδων.

(Ακούω το ξεφύλλισμα των εγχειριδίων από κάποιους ή ειναι ιδέα μου)???



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιάννης Αθανασιάδης

Γιάννης Αθανασιάδης
Αγωνίζομαι για την απελευθέρωση και την ευημερία της πατρίδας μου. Πιστεύω στην αυτοδιάθεση των λαών και την ειρηνική συνύπαρξη και αυτονομία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»