Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Φόνοι και λιντσαρίσματα, για ένα "άθλημα"!

του Γιάννη Αθανασιάδη
 

Αυτό που λέμε χειραγώγηση της κοινής γνώμης με ψευδή προπαγάνδα και "εικονική" πραγματικότητα.
Μόχλευση του λαϊκού αισθήματος με υπερβολές και ψέματα προς την μια η την άλλη ομάδα πολιτών. Εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα ανακοινώσεις.
Διαπλοκή, μίζες, διαφθορά, οικονομική εκμετάλλευση και ευνοιοκρατία.
Εξάρτηση, γλύψιμο και δουλοπρέπεια στην εκάστοτε οικονομική εξουσία.

Προβατοποίηση!!!

Αυτά όλα δεν είναι ανακάλυψη του νεοφιλελευθερισμού.

Εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στο χώρο του πιο λαοφιλούς ομαδικού παιχνιδιού ανέκαθεν!

Στο ποδόσφαιρο!

Από όσο παλιά μπορώ να θυμάμαι, ποτέ το κράτος δεν ενοχλήθηκε από τους ακραίους και πολωτικού χαρακτήρα τίτλους των "αθλητικών" εφημερίδων. Ακόμα και την περίοδο που το πρωτάθλημα δεν ήταν επαγγελματικό!

Από την κραυγαλέα στήριξη και "ηρωποίηση" του ενός η του άλλου μαφιόζου μεγαλοπαράγοντα, ακόμη κι όταν ήταν υπόδικος, μέχρι τις στοχοποιήσεις προσώπων που οι απόψεις τους δεν εξυπηρετούσαν το αφεντικό!

Σοβαροί άνθρωποι με προοδευτική κατά τα άλλα κοινωνική θέση και δράση, κυκλοφορουσαν με μια τέτοια "αθλητική" εφημερίδα στη μασχάλη.

Οικονομική εξουσία, πολιτική, και "τύπος". Όλο το εξουσιαστικό πακέτο σε ένα παιχνίδι διαπλοκής στην πλάτη των φιλάθλων και των κάφρων οπαδών.

Χορός δισεκατομυρίων για τους παράγοντες σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός της βουλιάζουν στα χρέη!

Σήμερα και με όλο τον σεβασμό στους ποδοσφαιρόφιλους, διότι κι εγώ το αγαπώ αυτό το παιχνίδι που το εχω βιώσει στις αλάνες της Καλλιθέας, όποιος ασχολείται σοβαρά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι τουλάχιστον συμμέτοχος σε όλη αυτή την αθλιότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιάννης Αθανασιάδης

Γιάννης Αθανασιάδης
Αγωνίζομαι για την απελευθέρωση και την ευημερία της πατρίδας μου. Πιστεύω στην αυτοδιάθεση των λαών και την ειρηνική συνύπαρξη και αυτονομία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»